60 crèdits
Crèdit 35,34 €
(2024/2025)
30 places
(2024/2025)
El Màster Universitari en Química Sostenible té com a objectiu aconseguir que l'alumne siga capaç de desenvolupar nous processos químics que siguen eficients i econòmicament viables, i que es duguen a terme d'una manera respectuosa amb el medi ambient. Això permetrà minimitzar el consum d'energia i matèries primeres i, a més, reduir els riscos associats a la producció, la manipulació i l'ús de productes químics necessaris per al nostre sistema de vida actual.
Aquest màster és un referent a escala nacional en els camps de la química sostenible i la catàlisi. Un dels instituts de recerca en catàlisi més importants d'Europa, l'nstitut de Tecnologia Química (UPV-CSIC) participa activament en aquest màster i permet als alumnes matriculats fer el treball de fi de màster a les seues instal·lacions, sota la supervisió d'algun dels seus investigadors.
Màster interuniversitari. El Màster Universitari en Química Sostenible és interuniversitari i les universitats que hi participen són la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat d'Extremadura (UEx).
Tipus d'ensenyament: presencial
1. Conèixer els principis de la química sostenible i aplicar-los als processos químics industrials.
2. Conèixer les eines i les àrees de treball de la química sostenible, entre les quals s'inclouen les següents:
3. Reconèixer la toxicitat/perill com una propietat física/estructural que pot ser dissenyada i manipulada.
4. Conèixer i valorar adequadament exemples de processos industrials en què es compleixen els principis de la química sostenible.
5. Familiaritzar-se amb les tendències actuals de la química verda per poder fer una anàlisi crítica sobre el grau de compliment dels postulats de la química sostenible en un procés industrial.
L'estudiant, en acabar els estudis del Programa de màster, ha de posseir un coneixement avançat dels conceptes generals esmentats més amunt, així com de les principals tècniques i metodologies implicades.
Durada: un curs acadèmic, 60 crèdits
Docència presencial: de l'octubre al juny
La docència es desenvolupa amb un sistema mixt de classes presencials i treball experimental. Les classes presencials tenen lloc entre els mesos d'octubre i juny amb assignatures impartides al llarg de tot el curs (classes de 17.30 a 19.30 h) i amb altres que s'imparteixen en dos períodes de docència intensius (al novembre i al gener) de tres setmanes cadascun amb classes de matí i vesprada a les seus comunes del programa (Castelló al novembre i València al gener). L'alumne ha de matricular-se de 42 crèdits entre les assignatures següents:
Assignatures del període regular impartides a la Universitat Politècnica de València (UPV):
Assignatures de període intensiu (3 setmanes al novembre) impartides a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI):
Assignatures de període intensiu (3 setmanes al gener) impartides a la Universitat Politècnica de València (UPV):
Nota. L'estudiant ha de matricular-se, almenys, de 24 crèdits de les assignatures comunes, és a dir, de les assignatures impartides a les diferents seus comunes, per a adquirir les competències del títol.
Treball de fi de màster (TFM). El treball de fi de màster (18 crèdits) ha de ser preferentment un treball de recerca, i es pot dur a terme a les instal·lacions de l'Institut de Tecnologia Química, sota la direcció d'algun dels seus membres. El contingut del treball ha de ser experimental, i constitueix la part pràctica del màster.
Orientació. El màster té una orientació investigadora.
Eixides professionals. El màster proporciona a l'estudiant els recursos necessaris per a incorporar-se al sector en múltiples activitats en les quals és necessari el coneixement de les propietats i les aplicacions de la química sostenible, com ara les següents:
Continuar la meua formació. Aquest màster dona accés al programa de doctorat en Química Sostenible de la Universitat Politècnica de València (UPV).
L'entitat responsable del títol a la Universitat Politècnica de València és l'Institut Universitari Mixt de Tecnologia Química (UPV-CSIC).
Informació addicional. Pots dirigir-te al director acadèmic del màster: Eduardo Palomares