- -
UPV
 

Descripció

Descripció del títol

Doble Màster Universitari en Enginyeria Industrial + Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica

Introducció

El Màster Universitari en Enginyeria Industrial confereix a l'alumnat una sòlida formació científica en diverses tecnologies industrials, entre les quals es troba la generació d’energia. Es tracta d'un màster habilitant que forma l'estudiantat multidisciplinàriament a fi que siga capaç de desenvolupar-ne la labor professional en indústries, empreses o organismes públics, així com per a l'exercici lliure de la professió.

En el Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica, l'estudiantat adquireix capacitats i destreses en l'àmbit de la seguretat nuclear i la protecció radiològica. L'adquisició d'aquests coneixements i habilitats confereix a l'estudiantat del MUSNPR la capacitat de desenvolupar-se com a professional en diferents àmbits de la seguretat nuclear i la protecció radiològica, per exemple, en empreses i organismes públics, en hospitals, en centres d'investigació, en indústries, etc.

Objectius

El doble màster permet potenciar sinergies per a millorar l'adquisició dels objectius de cada màster. D'una banda, el MUEI és un màster que habilita per a l'exercici de la professió d'enginyeria industrial, que confereix a l'alumnat una sòlida formació científica en diverses tecnologies industrials, entre les quals es troba la generació d'energia.

De l'altra, el MUSNPR té per objectiu principal que els estudiants adquirisquen capacitats i destreses en l'àmbit de la seguretat nuclear i la protecció radiològica. La seguretat nuclear té com a objectiu reduir la probabilitat que ocórrega un accident i mitigar-ne les conseqüències. D'altra banda, la protecció radiològica és un conjunt d'activitats multidisciplinàries, de caràcter científic i tècnic, que té com a finalitat la protecció de les persones i del medi ambient contra els efectes nocius que poden resultar de l'exposició a radiacions ionitzants.

Nombre de crèdits

156

Estructura del màster

El doble màster està estructurat en 5 quadrimestres. A continuació, es detalla l'itinerari a seguir per l'estudiantat.

Taula 1. Itinerari del MUEI per a la doble titulació amb MUSNPR. Primer curs del MUII.

Quadrimestre 1º A

ECTS

Quadrimestre 1º B

ECTS

33809- Calor, Fred i Climatització.

5,25

33814- Ampliació d'Energia i Màquines Tèrmiques.

4,5

33805- Direcció d'Empreses.

6

33806- Construcció, Arquitectura i Urbanisme Industrial.

5,25

33804- Direcció d'Operacions.

4,5

33803- Direcció de Projectes

4,5

33810- Instal·lacions de Fluids.

4,5

33807- Disseny i Aplicació d'Equips Industrials.

7,5

33813- Instrumentació i Control Industrial.

4,5

33811- Generació, Transport i Distribució d'Energia Elèctrica.

4,5

33812- Tecnologia Química Industrial.

4,5

33808- Tecnologia de Fabricació.

4,5

Total

29,25

 

30,75

Taula 2. Itinerari del MUEI per a la doble titulació amb MUSNPR. Segon curs del MUEI.

Quadrimestre 2º A

ECTS

Quadrimestre 2º B

ECTS

Quadrimestre 3º A

ECTS

33705- Energia Nuclear i Radiacions (especialitat Generació d'Energia)

6

33709- Seguretat Nuclear (especialitat Generació d'Energia, complements d'enginyeria nuclear)

4,5

Resta d'assignatures del MUSNPR de la llista de la Taula 3 de marcades amb (*)

15

Resta d’assignatures de MUEI (especialitat Generació d'Energia)

24

33708- Física de Reactors (especialitat Generació d'Energia, complements d'enginyeria nuclear)

4,5

TFM MUSNPR

12

Matrícula mínima de 9 ECTS d'assignatures del MUSNPR de la llista de la Taula 3 marcades amb (*)

9

33787- Anàlisi Probabilista de Riscos (mòdul 13 optativitat)

4,5

Reconeixement d'assignatures del MUSNPR: 35387-Energia Nuclear i Radiacions, 35388- Seguretat Nuclear, 35389- Física de Reactors, 35396- Anàlisi Probabilista de Riscos, 35390- Termohidràulica Nuclear.

33799- Introducció a la Termohidràulica i les seues Aplicacions (Optativitat). (mòdul 13 optativitat)

4,5

TFM MUEI

12

Total

39

30

27

En 2nA de MUEI, l’estudiant/a ha de matricular-se, almenys, de 9 ECTS d'aquestes assignatures del MUSNPR. En el quadrimestre següent, es matricularà de les restants assignatures del MUSNPR.

Tabla 3. Asignatures del MUSNPR.

Quadrimestre 1º A

ECTS

Quadrimestre 1º B

ECTS

35387-Energia Nuclear i Radiacions.

6

35388-Seguretat Nuclear.

4,5

35386-Protecció Radiològica en Instal·lacions Radioactives i Nuclears (*).

4,5

35389-Física de Reactors.

4,5

35393-Mètodes Numèrics i Aplicacions Mèdiques i Industrials (*).

6

35396-Anàlisi Probabilista de Riscos.

4,5

35391-Fusió Nuclear i Reactors Avançats(*).

4,5

35390-Termohidràulica Nuclear.

4,5

35392-Radioactivitat Natural i Mètodes Radioquímics *).

4,5

35397-TFM MSNPR.

12

35394-Gestió de Materials Nuclears i Radioactius, Desmantellament i Gestió de Residus (*).

4,5

Total

30

 

30

Adreçat a

Estudiantat del Màster Universitari en Enginyeria Industrial (MUEI) en la via d'accés de Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials (GETI).

Especialitats

MUEI – Especialitat en Generació d'Energia, complements d'Enginyeria Nuclear.

MUSNPR- Sense especialitat.

Criteris d'admissió

Les sol·licituds d'admissió al doble màster les avalua la Comissió Acadèmica del Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica, en què s’han de complir els requisits següents:

  1. Estar matriculat del Màster Universitari en Enginyeria Industrial (MUEI) en la via d'accés de Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials (GETI).
  2. Haver superat el 70% de crèdits de primer curs del MUEI via d'accés GETI.

Les sol·licituds que complisquen les condicions d'accés indicades anteriorment les avalua la Comissió Acadèmica MUSNPR de conformitat amb els criteris de valoració de mèrits i selecció que es descriuen seguidament.

  1. Expedient acadèmic (40% de pes)
  2. Adequació dels estudis previs (50% de pes)
  3. CV: Curriculum vitae (10% de pes)

a)Expedient acadèmic (40% de pes)

La valoració de l'expedient s'expressa en una puntuació en escala de 0 a 10 i s'obté de la qualificació mitjana de l'expedient del grau amb el qual el sol·licitant accedeix al màster, de conformitat amb les indicacions de l'article 5.3 del Reial Decret 1125/2003, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional. A l'efecte de l'obtenció de la qualificació mitjana esmentada, no es comptabilitzen els crèdits reconeguts sense qualificació. Per a fer comparables les qualificacions de diferents universitats, centres, graus i promocions, la qualificació mitjana de cada expedient es normalitza d'acord amb les condicions que regule la UPV. En cas d'expedients qualificats en escales diferents a les indicades en el RD 1125/2003, la Comissió Acadèmica del Consell de Govern estableix les equivalències corresponents.

b)Adequació dels estudis previs per a l'accés al màster (50%).

Es valora l'adequació dels continguts del currículum acadèmic del grau amb què se sol·licita l'accés al Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica. Aquesta valoració la realitza la Comissió Acadèmica del Màster. La valoració s'expressa en una puntuació en escala de 0 a 10.

La valoració del grau d'adequació dels estudis d'accés al Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica és la següent:

  • Graus universitaris en Enginyeria: Tecnologies Industrials, de Materials, de l'Energia, Química, Mecànica, Electricitat, Electrònica: 10 punts.
  • Graus universitaris en Ciències Físiques i Ciències Químiques: 10 punts.
  • Altres graus universitaris en Enginyeria: 7,5 punts.
  • Titulats/ades en Enginyeria (Industrial, Química, Mecànica, Materials, Electricitat i Electrònica) segons les anteriors normatives d'ordenació acadèmica universitària: 10 punts.
  • Llicenciats/ades en Ciències Físiques i Ciències Químiques segons les anteriors normatives d'ordenació acadèmica universitària: 10 punts.
  • Titulats/ades en altres enginyeries segons les anteriors normatives d'ordenació acadèmica universitària: 7,5 punts.

c)CV: Curriculum Vitae (10% de pes)

Es valora el curriculum vitae del sol·licitant, especialment en els aspectes que tenen a veure amb l'experiència laboral en l'àmbit del màster, la formació contínua i el coneixement d'idiomes estrangers. Els criteris de valoració els proposa la Comissió Acadèmica del Màster i aprova la Comissió Acadèmica del Consell de Govern. La valoració s'expressa amb una puntuació en escala de 0 a 10. Es recomana considerar en la valoració final els tres criteris ressenyats. Tanmateix, la valoració del CV pot ser subjectiva, o augmentar la complexitat del sistema d'admissió en situacions on els terminis disponibles són sens dubte molt ajustats.


Totes les sol·licituds rebudes s’ordenen d'acord amb la puntuació ponderada obtinguda. S’admeten tants sol·licitants com places s'ofereixen, per estricte ordre de prelació. En cas que es produïsquen renúncies, i sempre que hi haja sol·licituds en llista d'espera, es cobriran les vacants fins a completar l'oferta de places o fins a esgotar la llista d'espera, seguint l'ordre de prelació establit anteriorment.

Admisión para el caso de alumnado con diversidad funcional.

En el cas d'estudiants amb necessitats educatives específiques derivades d'alguna diversitat funcional, s'estableixen els serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d'adaptacions curriculars, itinerari o estudis alternatius a través del suport de la fundació CEDAT de la UPV.

Organització

Participants

Màster Universitari en Enginyeria Industrial (MUEI).

Màster Universitari en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica (MUSNPR).


EMAS upv