- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
16/04/21
Noticia
Ruta literària al Monestir de la Valldigna: recorregut poètic d’autors de la Safor-Valldigna de tots els temps

L’activitat tindrà lloc el proper 29 d’abril

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística i la Subdirecció de Cultura del Campus de Gandia de la UPV organitzen la “Ruta literària al Monestir de la Valldigna: recorregut poètic d’autors de la Safor-Valldigna de tots els temps”, a càrrec d’Isabel Canet Ferrer.

La ruta literària es realitzarà el 29 d’abril, a les 10.30 h, des de la porta del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, a Simat de la Valldigna.

Aquesta activitat s’engloba dins de la programació de les activitats d’El Vint-i-5, que es realitzen cada any al voltant de la data històrica del 25 d’Abril.

 

Descripció de l’activitat

La ruta serà guiada per Isabel Canet Ferrer (Simat de Valldigna, 1970), llicenciada en Geografia i Història. Ha escrit les novel·les juvenils La copa dels orígens (2011) i El baró de Foc (2015) i el llibre de biografies Or i Vellut. Retrats de dones de Gandia (2007). També ha participat en el llibre Nosaltres les fusterianes (2017) i en diversos llibres col·lectius.

L’activitat consistirà en un passeig pel Monestir de la Valldigna i la mesquita de la Xara amb explicacions històriques i lectures de poemes d’autors de la Safor-Valldigna de tots els temps. Entre altres...

 

- un passeig amb la perfumada llum i les paraules quietes: “Tot allò que prové de vos es cosa bona / I, amb vostra noblesa, el temps s’hi engalana” (Umm Alalà Bin Yussúf, s. XI)

- un monestir, mil històries i poemes a la mesquita de la Xara: “Només flors de llaor puc tenir per aquells llavis, / Parlo a cient i per experiència ho dic” (Hafsa Bint Alhaj, s. XII)

- un passeig entre monjos i poetes: el monestir i la mesquita de la Xara: “Les llàgrimes aboquen els meus secrets en un riu / Que, de la bellesa, n’emmiralla tota empremta” (Hamda Bint Ziyad, s. XII)

 

Inscripció

La inscripció es podrà realitzar fins al 27 d’abril, pel formulari http://bit.ly/RutaMonestirValldigna. Les places són limitades. Tindran preferència els membres de la UPV.

Es confirmarà la inscripció per correu electrònic

 

Data: 29 d’abril, 10.30 h

Lloc: Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna

 

Organitzen: Subdirecció de Cultura del Campus de Gandia i

Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)

 


EMAS upv