- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
24/11/20
Noticia
#termesUPV, un joc en Instagram sobre termes científics

L’objectiu és ajudar a conèixer la terminologia en valencià dels estudis de la UPV

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la UPV organitza el joc #termesUPV, a través del compte d’Instagram @spnlbondia, per ajudar a conèixer la terminologia en valencià dels estudis dels 13 centres de la UPV, dels campus d’Alcoi, Gandia i Vera.

Segons el diccionari normatiu, un terme és una ‘unitat lèxica usada amb significat unívoc en una ciència o en una disciplina o un àmbit d’especialitat determinat’, i en els estudis de la UPV el coneixement dels termes científics i tècnics és essencial per a la formació acadèmica.

El món dels termes té la màgia de la creació lèxica: hi ha termes evidents; n’hi ha que semblen una cosa i són una altra; n’hi ha de simples i de compostos -les parts dels quals ajuden a anticipar l’objecte que designen-; n’hi ha que procedeixen de llengües clàssiques com el grec o el llatí o de llengües modernes com l’anglès, el francès, l’italià..., i amb altres característiques interessants.

Publicacions en Instagram

L’SPNL oferirà a través d’Instagram una petita mostra de la terminologia de les titulacions que s’imparteixen en cada centre i a través del joc #termesUPV buscarà la interacció amb els estudiants, els centres i els membres de la UPV en general.

El joc #termesUPV: crear amb termes

    1. Fins al 15 de desembre, l’SPNL publicarà en el perfil d’Instagram @spnlbondia imatges dels centres de la UPV amb una mostra de termes de les titulacions.
    2. Les persones participants han de crear en Instagram un microrelat de tema lliure, fins a 200 paraules, jugant almenys amb dos dels termes de la publicació i utilitzant l’etiqueta #termesUPV i esmentant l’@spnlbondia
    3. Els microrelats necessàriament s’hauran de publicar en els comentaris de la mateixa publicació.
    4. Els microrelats es podran compartir o no en les històries del propi perfil.

Obsequis

Els participants en el joc entraran automàticament en el sorteig d’obsequis relacionats amb el lema “M’agrada el valencià”.

L’SPNL contactarà amb els usuaris de la UPV que tinguen compte en Instagram i que resulten premiats.


Termini de participació: fins al 20 de desembre

Organitza
Servei de Promoció i Normalització Lingüística
www.upv.es/bondia
spnl@upv.es
Facebook: /spnlbondia
Twitter: @spnlbondia
Instagram: @spnlbondia


EMAS upv