- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
04/02/20
Noticia
L’IES Josep Segrelles, d’Albaida, representarà la UPV en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2020
L’equip de la Vall d’Albaida va guanyar la fase local que va tenir lloc del 16 al 18 de gener.

 

La fase local de la UPV, realitzada al Paranimf del Campus de Vera els dies 16, 17 i 18 de gener, va finalitzar amb la classificació de l’IES Josep Segrelles d’Albaida (la Vall d’Albaida) com a representant d’aquesta universitat en la fase final de la Lliga de de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 d’abril de 2020, a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

 

Aquesta activitat, que organitza la Xarxa Vives des de l’any 2014, consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat d’edats compreses entre 15 i 18 anys, dels centres assignats a les universitats que participen en la competició, competeixen en una mateixa universitat.

 

Els equips guanyadors passen a la fase final, en la qual representen les universitats. Tant en la fase local com en la final el tema dels debats és «La tecnologia augmenta la felicitat?».

 

En la fase local de la UPV, l’IES Josep Segrelles d’Albaida (la Vall d’Albaida), compost per Laia Bru, Manuel Mora, Amparo Obiols, Carme Beneyto, Nerea Mateu i Miquel Vanyó (capità), va guanyar en la final a l’equip de l’IES Pere Boïl, de Manises (l’Horta Oest).

 

L’acte va finalitzar amb unes breus paraules de Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació; Joan Cortés, coordinador de la Ribera d’Escola Valenciana, i Francesc Balanzà, cap dels jutges, agraint la participació i la labor dels centres i l’alumnat.

A la UPV, a més dels dos equips de la final, es van presentar altres equips pertanyents als instituts de l’IES Pere Boïl (Manises), IES Clara Campoamor (Alaquàs), IES Lluís Vives (València), IES Berenguer Dalmau (Catarroja) i IES Joan Fuster (Sollana).

 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.


EMAS upv