- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
12/02/24
Notícia
"Felicità y la jauría", performance y dinámica contra el bullying y el acoso

Lunes 19 de febrero de 2024 a las 10 y a las 12h (2 pases)
Lugar: Capilla desacralizada del IES nº 26 Misericordia
C/ de la Misericordia 34 (Valencia)

Segons la RAE, el concepte ‘assetjament’ fa referència, entre altres coses, a l'acció de “perseguir –sense donar-li treva ni repòs– un animal o una persona”.

L'assetjament abasta tota la piràmide de les espècies en la naturalesa. El més fort es menja el feble. Som depredadors i l'assetjament és una eina més que, des de temps ancestrals, han utilitzat tant animals com humans per a aconseguir les seues preses. En el cas dels animals, per a alimentar-se, i en el cas dels humans, per a aconseguir els seus objectius.

L'assetjament en la nostra societat actual està integrat a través de diverses tècniques que arriben a diferents col·lectius i que no sempre tenim la capacitat de detectar. En aquesta obra desgranem diverses situacions d'assetjament no tan denunciades, però igualment nocives per a la nostra societat des de diverses perspectives, i realitzem posteriorment una dinàmica per a la seua prevenció.

Amb aquesta finalitat, presentarem dos personatges principals que representaran tres escenes amb situacions quotidianes d'assetjament:

  • Assetjament escolar (bullying en anglès) i ciberassetjament 
  • Assetjament immobiliari i explotació sexual
  • Assetjament financer

Els personatges evolucionaran durant el transcurs de l'obra creant l'anomenat cercle 360o de l'assetjament, on la persona assetjada acaba sent assetjadora si no aconsegueix trencar la dinàmica. Per a transmetre un missatge d'esperança, en l'última escena realitzem un gir inesperat del guió on els dos personatges principals poden perdonar-se, reconstruir-se i avançar.

L'obra es representarà a l'església desacralitzada del Centre de la Misericòrdia de València, on s'imparteix batxillerat, FP i ESO, i és seu de la UNED. En finalitzar, tindrà lloc una dinàmica amb el públic per a la conscienciació i prevenció de l’assetjament escolar i la resta d’assetjaments.

Projecte coordinat per Núria Lloret, Alexis Calvo, Jorge Sastre, Carmen Giménez i Joan Soriano.


EMAS upv