- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
10/11/23
Notícia
Queer Models. Autorepresentacions tortes

Des de l’1 de desembre del 2023 fins al 31 de gener del 2024
Lloc: espai expositiu de l’Editorial UPV, edifici 2F
Inauguració: 30 de novembre, a les 19.00 h

Models queer. Autorepresentacions tortes

Una exposició que explora la construcció de gènere i sexualitat des d'una perspectiva transfeminista a través de retrats de la comunitat queer (cuir) de València.

El títol (Models queer) al·ludeix no sols a models que posen, sinó a referents irreverents. Aquestes autorepresentacions tortes són el fruit de tallers pràctics i teòrics sobre resistències i representacions identitàries queer, i pràctiques performatives relacionades amb el gènere i la construcció d’alter egos, realitzats pel duo artivista La Erreria (House of Bent) a la UPV en el marc de la convocatòria PC_ACTS 2023.

Els tallers van traçar una genealogia de la dissidència sexual i de gènere amb un enfocament en la pràctica del drag radical, sorgida en els anys 70 amb el moviment d'alliberament sexual i definida per Stuart Feather, del Front d’Alliberament Gai (Gay Liberation Front), com “una provocació política i social totalment decidida que confon les regles de sexe i gènere establides per l'heterosexualitat obligatòria”.

En les sessions es va encoratjar les persones participants a qüestionar el sistema binari de gènere, explorar les seues fantasies i crear múltiples representacions d'identitats queer des d'un procés d'autoetnografia amb una sessió de retrats fotogràfics realitzats per l'artista visual Martin Kámen.

Amb l'exposició, volem compartir el procés col·laboratiu i els resultats dels tallers amb un públic més ampli, per a visibilitzar la diversitat sexual i lluitar contra els rols estereotipats i binaris de gènere que oprimeixen a totes i tots.

Mes informació: http://erreriahouseofbent.com


EMAS upv